Министър-председателят Сергей Станишев отпътува на работно посещение в Лондон.

Утре, 8 февруари, премиерът ще изнесе лекция в The London School of Economics and Political Science (LSE) на тема „Европейският съюз - ползи и недостатъци за/от новите страни-членки" и ще разговаря с български студенти в LSE.

На 9 февруари, петък, Станишев ще участва в конференцията „Възможности за бизнес в България след присъединяването на страната към ЕС".

Форумът е организиран от Европейската банка за възстановяване и развитие и правителството.
В рамките на посещението си, премиерът ще разговаря с президента на ЕБВР Жан Льомиер и ще запознае авторитетни представители на бизнеса с икономическата ситуация и възможностите за инвестиции у нас.

Презентации по време на конференцията ще имат още президентът на ЕБВР Жан Льомиер и Румен Овчаров.

Предвидено Станишев и Льомиер да разгледат фотоизложбата на Иво Хаджимишев „Златни страници на българското средновековие", подредена в ЕБВР.

В края на работната си визита Станишев ще даде интервю, което ще се излъчва пряко от BBC World и BBC 24 Hours, от 23 ч. българско време на 9 февруари.

Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, който е част от делегацията, водена от премиера, ще проведе срещи с президентите на Merrill Lynch Bank и на Calyon Bank.

Акцент в неговата програма са разговорите с министъра на търговията, инвестициите и външните работи Ян МакКартни и с крупни инвеститори.

В състава на делегацията са включени и посланикът на България във Великобритания и Северна Ирландия Лъчезар Матев, съветникът на премиера Ивайло Данаилов и др.