Много хора продпочетоха риболова пред гласуването в столичния район Панчарево, където избирателната активност остава слаба, предаде БНТ.

На рибарите, дошли от рано сутринта покрай водоема не им се говори за избори, но с усмивка правят аналогии, че шарани има и във водата, шарани се хващат и на политическите въдици.

"Ако кажем, че там ходят шарани, ще обидим много хора, според мен ходят и разумни хора, които трябва да гласуват", споделят рибарите.

Според въдичарите времето е подходящо за хищни риби - бяла, щука. Иска се търпение, защото те са хитри, трудно захапват примамката.

"Моят граждански протест е идването на риба, затова не гласувам, няма алтернатива, няма човек, за когото бих го направил на тези избори", споделя местен рибар.

"Абе политиката е като електриката, по-добре стой си тука до въдиците и много-много не говори, на водоема можем да говорим само за риболов", допълва той.

И докато на Панчаревското езеро идват все повече рибари, то в училището, където са избирателните секции, все още няма много желаещи да изберат поредния си кмет.