Около 300 души се събраха пред сградата на "Дондуков 2", за да посрещнат новата президентска двойка и да изпратят досегашната, съобщава БНР.

Те бяха издигнали плакати с надпис "Г-н Президент, хиляди българи загиват от действията на организирана престъпна група в изпълнителната власт, покровителствана от законодателната, със съучастието на съдебната власт". Друг плакат гласи: "Изискваме в най-кратък срок да свикате Консултативния съвет по национална сигурност, за да бъде ликвидирана най-смъртоносната схема в България".

Корупцията е станала държавна политика, заявиха гражданите и поискаха президентът да свика КСНС, защото държавата е в разпад.

"Министерството на транспорта легитимира убийците на пътя чрез продажбата на 15 000 шофьорски книжки годишно на неграмотни, мигранти, терористи", гласи трети плакат.

Да творим бъдещето, а да не сме заложник на миналото, пожела Радев
Обновена

Да творим бъдещето, а да не сме заложник на миналото, пожела Радев

Радев пое щафетата от Плевнелиев

При пристигането си президентът Радев е посрещнат с овации и развети знамена от множеството. Той и вицепрезидентът Илияна Йотова влязоха през парадния вход. Последва снимка в Гербовата зала на двамата президенти - Радев и Плевнелиев и двамата вицепрезиденти - Попова и Йотова.

След това се проведоха срещи на четири очи. Румен Радев и Росен Плевнелиев разговаряха в Зелената зала в администрацията на държавния глава. Срещата между Илияна Йотова и Маргарита Попова се състоя в кабинета на досегашното вице.

Гражданите търпеливо изчакаха, за да видят как Плевнелиев и Попова ще бъдат изпратени от своите наследници.