"Протестите нищо не предложиха, нямаше как да се получи съединение между различните компоненти в протестиращата общност. Мая Манолова е поредният отдушник, подобно на Бареков, АТАКА, Жорж Ганчев".

Това заяви пред NOVA политологът Стойчо Стойчев.

"ГЕРБ биха съставили правителство с "Демократична България", но това е малко вероятно. Възможно е и правителство на малцинството. Не вярвам "Има такъв народ" да влезе в коалиция с някоя от старите партии", прогнозира политологът.

Джамбазки клони към самостоятелно явяване на ВМРО на изборите

Джамбазки клони към самостоятелно явяване на ВМРО на изборите

Той предупреди, че ВМРО няма да подкрепи правителство, в което участва ДПС

Стойчев смята, че Трифонов ще следи събитията отстрани. Той допусна, че БСП би могла да направи правителство с Мая Манолова и "Демократична България". Вероятност за него е ГЕРБ и "Обединени патриоти", плюс подкрепа на "Има тъкав народ".

"За "Има такъв народ" стратегията ще бъде да не участват в управление, но да подкрепят някого, "Демократична България" няма да подкрепи никого, ако не участва в управлението", смята Стойчев.

Той вярва, че колкото е по-голяма шаренията след изборите, толкова е по-голяма вероятността да се направи някаква коалиция. Така нараченият "престижен вот" би отишъл за "Демократична България".

"Високата избирателна активност може да произведе непредставителен парламент", смята Стойчо Стойчев.