БСП се опитва да вземе голяма хапка. Това отговори в парламента заместник-министърът на външните работи Христо Ангеличин по повод атаките на левицата.

Това са отдолу догоре доноси. Оплескали са се в калчища, категоричен е той. Ангеличин съветва социалистите да не се занимават с Министерството на външните работи (МВнР), защото щели да се задавят. Търси се под вола теле, смята той.

Припомняме, че левицата по-рано се оплака от външно министерство. Кристиян Вигенин критикува поведението на Даниел Митов и го атакува, че замазва своите провали в ООН. В същото време във ведомството се вихрела корупция. От БСП са притеснени, че се подготвяла кражба за над половин лева от МВнР. След като станало ясно, че кабинетът си отива, посланиците получили разпореждане от Външно да преведат над 30 000 за нова телефонна централа. Парите били уж за бъдещото ни председателство. Заобикалял се Законът за обществените поръчки.

БСП се нахвърли на Даниел Митов, във Външно се вихрела корупция

БСП се нахвърли на Даниел Митов, във Външно се вихрела корупция

Замазва своите провали в ООН

Христо Ангеличин отговори, че законът внимателно се следял за сделката. Заради червените и атаката им можело да нямаме модерни централи за председателство ни. Освен това подмяната с модерни централи започнала при Вигенин.

Нищо ново под звездите, изтъкна Ангеличин. Вигенин плюл по некомпетентен начин, коментира той. Зам.-министърът обясни, че според него това е страшен популизъм, който му оставял страшно кисело усещане за политика.

Прокуратурата потвърди, че разследва служители на Външно

Прокуратурата потвърди, че разследва служители на Външно

Досъдебното производство е образувано днес

Ще издържим на тези проверки, подчерта Христо Ангеличин. ДАНС трябвало да направи проверка, за да не я обвинят, че "си бърка в носа". Най-сладкото би било да се докаже, че няма нарушение. Няма скандал, подчерта заместник-министърът на външните работи.

Виж ме, мамо, по телевизията, била стратегията на червените с атаката към МВнР. От 30 години не е сменяна централа във Външно. Набираме с шайби, оплака се Христо Ангеличин. Цялата ситуация била "Някой вика: "Олеле бият негрите в Алабама", а негрите излизат и казват, че не ги бият".