От пресцентъра на прокуратурата потвърдиха, че е образувано досъдебно производство срещу длъжностни лица от Министерство на външните работи за престъпление по служба, от което са могли да настъпят немаловажни вредни последици.

В специално съобщение по повод оповестеното от БСП депутата Вигенин по-рано днес, пресцентърът на уточнява, че досъдебното производство е образувано днес, 16.12.2016 г. с постановление на софийска градска прокуратура.

Сигналът до главния прокурор Сотир Цацаров е постъпил на 24.11.2016 г. и е от народния представител Кристиан Вигенин. В него се твърди за незаконосъобразни действия, извършени от длъжностни лица от Министерство на външните работи, свързани със закупуването на телефонни централи от българските посолства в чужбина, за които е следвало да се проведе обществена поръчка.

БСП се нахвърли на Даниел Митов, във Външно се вихрела корупция

БСП се нахвърли на Даниел Митов, във Външно се вихрела корупция

Замазва своите провали в ООН

В сигнала се сочи, че българските посолства са получили индивидуални инструкции, придружени с фактури от фирмата доставчик, в която е описано оборудването и стойността на труда по инсталацията на телефонните централи.

По разпореждане на главния прокурор е извършена проверка от Държавна агенция "Национална сигурност", материалите от която са докладвани в Софийска градска прокуратура.

Стратегията на БСП е „виж ме, мамо, по телевизията”, скочи Външно

Стратегията на БСП е „виж ме, мамо, по телевизията”, скочи Външно

В министерството набирали с шайби

Провеждат се активни процесуално - следствени действия, поради което повече информация на този етап не може да се предостави, посочват от прокуратурата.