Договор за управление подписаха хората около Радан Кънев и "Нова република" и граждански организации. Имаме високи политически амбиции, обяви Трайчо Трайков. Сред тези амбиции е свикване на Велико Народно събрание. Лидер на обединението е Радан Кънев. Говорител е Трайчо Трайков.

Според Мартин Димитров днес се създава единствената дясноцентристка алтернатива на ГЕРБ. Други такива няма, няма и да видите, закани се той. Димитров смята също, че изборите са абсолютно непредвидими.

Доходите у нас могат да са европейски. Българинът заслужава европейски доходи, убеден е Димитров.

С „Нова република” Кънев се закани да изнесе "обувките" от политическия терен

С „Нова република” Кънев се закани да изнесе "обувките" от политическия терен

Щели да ги изнесат заедно с краката, закани се още Кънев

Радан Кънев обяви на свой ред, че "Нова република" е обединение на личности. Ще се разширяват, присъединявайки личности. Кънев припомни, че у нас имало 300 партии. Никой не можел обаче да посочи не повече от 30 разпознаваеми политици, които са се преборили с мафията.

И Радан Кънев смята, че резултатът от предсрочния вот е напълно непредвидим, според Кънев. Едно е сигурно, че прогнозите на социолозите не се сбъдват, посочи той. Категорична алтернатива сме на ГЕРБ. Политически противник на обединението са ДПС и БСП. Цел е да не допуснат коалиция ГЕРБ-БСП, подчерта Радан Кънев.

В последните десет години Бойко Борисов е твърде голям в българската политика. Той доминира българската политика, призна Кънев. Блокът на Кунева е патерица на Борисов, смята инициаторът на "Нова република" и прогнозира, че щял да продължи да е патерица. Борисов не прави пълни мандати на който и да е пост, продължи с критиките Кънев.

В новото обединение влизат ДСБ, Съюз за Пловдив, Българска демократична общност, Сдружение "Граждански блок", Асоциация на българите в Македония "РАДКО" и женската организация на ДСБ.