Лидерът на ДСБ тръгва на предизборна битка с политическа "черна овца". Радан Кънев и съратници, сред които Трайчо Трайков, герберът Методи Андреев и други представиха проекта "Нова република".

Трайков посочи на брифинг пред медиите, че били съмишленици, които не се срамували от партийните си биографии. Обявяваме надпартийна платформа за нова република. Тя ще бъде за образована нация, обяви Трайчо Трайков.

"Нова република" обяви война на корупцията до нейната пълна капитулацията, както се заканиха от новия проект.

Москов доволен, че реформаторите са камъче в обувката на ГЕРБ

Москов доволен, че реформаторите са камъче в обувката на ГЕРБ

Борисов смята, че трябва да има ревизия на отношенията с коалиционните партньори

Мартин Димитров, който също е част от проекта, изтъкна, че те можели да издържат на натиска. Предлагаме нова икономика. Формацията ще се противопостави на всички опити за смяна на плоския данък. Обеща силни и независими регулатори срещу монополите. Веднага щели да отменят данък уикенд.

Радан Кънев обяви, че ще дадат нова надежда на нацията. Той обеща социална политика, насочена към слабия и нуждаещия се. Кънев обеща също защита на българската природа. С 20% ще скочат заплатите на учителите и хората, работещи в науката на база, постигнати резултати.

Няма да се явят във формат РБ 2. Няма патерица, трън в петата, камъче в обувката. Ще бъдем алтернатива на ГЕРБ, допълни Кънев. Компромисите вече не били възможни. Ние сме тези, които няма по никакъв начин да допуснат управление на БСП и ДПС, закани се лидерът на ДСБ. Няма да допуснат и коалиция между червените и ГЕРБ.

Още другата седмица щяло да има политическо обединение. Започват разговори за това обединение със съидейници. Канят хората на Христо Иванов за съвместно равноправно участие на изборите.

ДСБ ще се яви на изборите във формата "Нова република". Радан Кънев очаква видимо влияние на новия проект.

Опитват се да ни вкарат в уреден мач. Реден мач няма да има, подчерта той. На политически терен има черна овца. Очаквайте изненади, закани се той.

Радан Кънев захапа Реформаторския блок, че дали заявка да бъдат камъчето в обувката на ГЕРБ. Ние ще бъдем тези, които ще изнесат обувките, заедно с краката от политическия терен, подчерта Кънев.