Ние сме винаги камъче в обувката. Така здравният министър Петър Москов отговори директно на критиката на премиера в оставка във връзка с поведението на депутатите от реформаторския блок на клетвата на президента Румен Радев.
Критиката на Борисов беше насочена към това, че имаше шум в залата и демонстративно напускане на депутати.

Репликите бяха направени след откриването на ново отделение по неврохирургия в Окръжна болница "Св. Ана".

Според Борисов както на клетвата, така и вчера на тържествената церемония представителите на ГЕРБ са се държали "изключително толерантно".

Москов припомни още, че от РБ има ясно решение, че приоритетни партньори в 44-тия парламент ще бъдат партиите от семейството на Европейската народна партия.

В събота е първият конгрес на Реформаторския блок, по време на който ще бъдат чути и политическите цели и промените в структурата на блока, припомни министърът в оставка, издигнат от реформаторите.

Той каза още, че не може хората, които са докарали до това дередже, сега да бъдат развявани като алтернатива за промяна. "За Бога, наистина ли има промяна в ДПС и БСП. Аз не мисля така, но разбира се българските избиратели ще кажат" - заяви Москов.

Самият Бойко Борисов също призна за необходимост от ревизия на отношенията с досегашните си коалиционни партньори. Според него до избори до дупка няма да се стигне при ревизия на отношенията с колегите си от РБ и ПФ.