Тежките решения, които чакаме всички, те не са тежки за хората, а за Борисов. Той отново тероризира българските граждани. Това заяви депутатът от БСП Георги Свиленски в сутрешния блок на БНТ.

Основните организатори на протестите са премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев, като те са причината всички хора да бъдат на улицата. Недопустимо е полицията да влиза в лагерите на протестиращите, а трябвало да си подаде оставката, посочи Свиленски.

Димитър Ганев: Редовни избори са лоша перспектива за Борисов

Димитър Ганев: Редовни избори са лоша перспектива за Борисов

Сега има много политически субекти, които носят жизненост в себе си

По думите му Борисов вкара мафията в управлението и България се управлява от такова управление. Той е сигурен, че ГЕРБ няма да правят следващият кабинет, но във времето от една година с визията си, от БСП се надяват, че са убедили и спечелили доверието на хората.

"Господин Борисов и господин Гешев са виновниците за блокирането на държавата. Те са ключът за нейното отблокиране", подчерта депутатът.

Борисов обеща интересни решения за успокоение на хората

Борисов обеща интересни решения за успокоение на хората

Препоръчва на Христо Иванов да се погледне в огледалото

Свиленски призова министър-председателят утре на извънредното заседание на Народното събрание да си подаде оставката. Според него нямало смисъл само на смяна на премиер с друг, с който да остане кабинетът, защото всички министри във властта били бушони.

Утре БСП ще подхване ТОЛ системата и очакват да си отиде регионалният министър.

Той смята, че ако утре премиерът подаде оставка, до октомври спокойно биха могли да се проведат предсрочни избори за избиране на честен премиери и легитимно Народно събрание. "Президентът ще носи отговорност за служебния кабинет. Ние ще носим отговорност тогава, когато минат парламентарните избори и когато хората ни дадат възможност да управляваме", категоричен бе Свиленски.

Той увери, че БСП не е разединена и разделена и хората ще го видят на конгреса.

Караянчева свиква извънредно парламента и Борисов през август

Караянчева свиква извънредно парламента и Борисов през август

БСП успя да събере необходимите подписи