Крайно време е колегите от парламентарните групи на "Възраждане" и "Има такъв народ" да излязат и да кажат, че подкрепят управлението на сглобката. Това заяви председателят на парламентарната група на БСП за България Георги Свиленски пред БиТиВи.

За него е неприемливо бивш премиер като Кирил Петков да стига в обидни реплики с бъдещия кандидат за премиер Делян Пеевски от ДПС. Има управляващо мнозинство, което управлява държавата по програма, посочи Свиленски.

Според него проблемите в пленарна зала ще продължат и по време на приемането на Бюджет 2024. Има едно извиване на ръце - няма да приемем бюджета, ако не се приеме подуправителят на НЗОК, каза Свиленски.

Той изтъкна, че Делян Пеевски е заплашвал Кирил Петков, че ще развали правителството по време на скандалите в пленарната зала на Партийния дом за избирането на зам.-управителя на НЗОК.

Все пак Свиленски се надява държавата да има бюджет до края на годината. БСП няма да подкрепят предложения бюджет, а ще направят алтернативни предложения.