Депутатката от „Атака” Магдалена Ташева успя да взриви пленарна зала със смях заради убийствената си критика, която изля върху референдума на „Шоуто на Слави” и най-вече върху водещия Слави Трифонов.

„Ние в партия „Атака” сме шокирани”, кротко започна националистката по време на дебатите в пленарна зала, които трябва да решат за референдума.
По мнението ѝ, пленарна зала обсъждала квинтесенция на политическата неграмотност в лицето на референдума, голяма част от въпросите в който били противоконституционни според нея. Първи, втори и шести въпрос били от компетенцията на Велико народно събрание.

„Ама вие не сте ли чели Конституцията”, попита Ташева колегите си депутати и предложи референдумът да отиде в коша.

Според нея този референдум се подкрепял от олигархията, която уж „Шоуто на Слави” искало да измете. „Кой предлага този референдум”, попита Ташева и даде отговор: „Офшорният милионер и чалгаджия Слави Трифонов.”

Балерините на Слави всяка вечер да танцуват с въпросите за референдума, предлага БСП

Балерините на Слави всяка вечер да танцуват с въпросите за референдума, предлага БСП

Не сте богове, не сте императори, обърна се към депутатите сценаристът Хаджитодоров

Атакистката обясни и как той е натрупал богатството си. По мнението ѝ, Трифонов забогатял чрез гостите на неговото диванче, осигурявайки им „подстригани и манипулирани” интервюта. Тя не спести обидите си към „учиндолския шут” и „вариететен богаташ”.

От това диванче се играеха борсови игри, каза още Ташева. На това диванче се изреди целият Реформаторски блок, не станаха от това диванче, възмути се депутатката. Един от големите любимци на „учиндонския шоумен” бил и лидерът на АБВ Георги Първанов.

По думите ѝ, „учиндолският палячо” атакувал само законодателния орган, но не нападал финансите на Министерския съвет или на БНТ, която имала повече пари от Народното събрание.
„Внушава се, че НС е онази тения, която изсмуква народните пари”, ядоса се Магдалена Ташева.

По мнението ѝ, въпросите в референдума били неграмотни. Самият Слави Трифонов според нея пък злоупотребил с американските филми и решил, че и у нас трябвало да има шерифи с каубойски шапки. С тази критика тя визира шестия въпрос от референдума.

Това е антидемократичен пасквил, смята Магдалена Ташева. В инициативата на Слави Трифонов тя съзря конспирация, че целта била да се стигне до президентска република и реалният инициатор бил друг.
„Учиндолският палячо” бил само куриер, обясни още Магдалена Ташева.

Припомняме формулировката на въпросите:

  1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
  2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
  3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
  4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите? (отпада, б.р.)
  5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
  6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

преди 7 години в 11:17 ч.

ДПС ще гласува против референдума. Хамид Хамид подчерта, че част от въпросите са за Велико народно събрание. Предлагам да обявим 12 май за ден на победата на популизма над българската Конституция, посочи Хамид. Честит празник, пожела той на депутатите.