Грешната формула на властта, конструирана преди година и половина, допусна участието на крайните националисти в управлението. Това обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в Борино, където присъства на празника на града, съобщават от партийния пресцентър.

По думите на Карадайъ страната се нуждае от нормалност в политиката. Това означавало ясни правила, по които се прави политика.

Мустафа Карадайъ отбеляза, че дори последният ден от работата на парламента е бил белязан от приемането на свързани с несъществуващи теми законопроекти, които само създавали разделителни линии в обществото. Те били приети само и само да обслужват интересите на националистите, категоричен е Карадайъ.

Той предупреди, че никой не трябва да забравя, че всяка разделителна линия залага опасни перспективи пред сегашното и бъдещите поколения. Затова и няма как да продължи тази объркана власт, особено на фона на тревожните процеси, които се случват в Европа и света, подчерта Мустафа Карадайъ.

Той изтъкна, че в родното му Борино са показали колко силни и отговорни могат да бъдат, когато са обединени и призова това единение да се пренесе и на национално ниво.

„Като признавам, че изпитвам силно вълнение, защото се изправям пред вас за първи път в качеството си на председател на ДПС, искам да ви кажа, че това е признание за всички боринчани и да ви уверя, че няма да се изложим! Нито пред ДПС, нито пред страната!”, обеща Карадайъ.