Това злополучно правителство ще остане в историята на България как не трябва да се управлява с лъжи, манипулации и с внушения и как държавата не трябва да се управлява с омраза към политическия опонент.

Това заяви бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Теменужка Петкова пред БиТиВи.

Тя определи като кризисен пиар договорените седем танкера с втечнен газ като стремеж да се прехвърлят проблемите с газа към служебното правителство и президента Румен Радев. Според нея никой не знае на каква цена ще бъде купуван втечнения газ. Когато премиерът в оставка Кирил Петков казва, че нещо ще се понижи в енергоносителите, то тя върви рязко нагоре, посочи Петкова.

Големият проблем е, че се пуска нещо в медиите, но никой не казва как втечненият газ ще стигне до България, изтъкна Петкова. Нито са резервирали капацитет, нито са осигурили възможност как втечнения газ до страната ни. Теменужка Петкова се съмнява, че 7 танкера ще стигнат до България, а това, както се изрази тя, е един кризисен пиар и прехвърляне отговорността към следващите правителства.

Петков обяви 7 приоритета на прощаване

Петков обяви 7 приоритета на прощаване

Това стана на последното заседание на Министерски съвет

Бившият енергиен министър не каза дали, ако ГЕРБ са във властта под някаква форма ще върнат Газпром, а трябва да следват линията, която задава Европейския съюз спрямо държавите-членки. Правителството трябвало търси алтернативи за доставките на природен газ, посочи тя.

Според Теменужка Петкова връщането на Иван Иванов като шеф на КЕВР е добро решение. Тя смята, че Иванов е отговорен човек и няма да избяга от задълженията си.

Петкова отхвърли твърденията, че "Възраждане" са патерица на ГЕРБ.

Тя уточни, че ГЕРБ са в добри отношения с ИТН, след като излезли в опозиция.

Теменужка Петкова не изключва коалиция с партиите, които лидерът на ГЕРБ е поставил като условия.

Газ няма и няма да стига още от август, алармират от ГЕРБ

Газ няма и няма да стига още от август, алармират от ГЕРБ

От октомври нататък недостигът ще е 70%