"Тероризмът няма народност, няма религия и етнос, няма оправдание с актовете си против човечеството и мира." Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в Барутин по повод терористичното нападение в Крайстчърч, Нова Зеландия, при което 28-годишният австралиец Брентън Тарант изби 49 души в 2 джамии, а много други бяха ранени.

По думите на Карадайъ ДПС осъждат тероризма във всичките му форми. Той пожела скорошно възстановяване на ранените.

Карадайъ определи като шизофренна политиката в България. Той призова час по-скоро национално отговорните партии да седнат на масата за дефиниране на националните приоритети на държавата, пише БНР.

"Едните са били идеолозите на онези грозни процеси, а другите са били изпълнителите на тези грозни процеси. И това същото го виждаме днес и в Народното събрание. Едни европейци в Брюксел с обратни действия в България. Те защитават националистите, а не Европа и европейските ценности. Затова е тази шизофренна политика в нашата страна. Затова е и онази шозифрения, която се случва и в Барутин, и в Доспат", посочи лидерът на ДПС.

По думите на лидера на ДПС страната е в тежка парламентарна криза.

МВР: Тарант е бил на туристическо посещение в България
Обновена

МВР: Тарант е бил на туристическо посещение в България

До този момент категорично няма данни за някаква дейност, която да е свързана с тероризъм на територията на България

Лидерът на ДПС е в доспатското село Барутин, където се почита годишнина от Възродителния процес. Пред 47 години, при трагичните събития през 1972 година в селото са загинали двама жители, трима са ранени, а десетки са били интернирани в различни краища на страната, пише bTV.

 

Карадайъ също видя Възродителен процес в Стара Загора
Обновена

Карадайъ също видя Възродителен процес в Стара Загора

ДПС заплаши с реципрочни действия