Тежките конфликти в партията ще рефлектират върху нея поне още няколко месеца. Това заяви Костадин Паскалев, член на ВС на БСП, цитиран от БНР.

Той добави, че сега не е подходящият момент Сергей Станишев да се оттегли от поста си като лидер на партията. Лично според мен в момента смяната на лидера на партията е неблагоприятно действие, посочи Паскалев.

Той добави, че е необходимо да се вземе решение за извънреден конгрес в пролетта на следващата година. Паскалев е категоричен, че е нужна и промяна в поведението на лицата, представляващи БСП.

Едно е ясно, посочи още той - има тежък конфликт между председателя и членове на Изпълнителното бюро на Висшия съвет на БСП. По думите му този конфликт трябва да бъде разрешен на конгреса.

Коментирайки още експремиера, Паскалев заяви: Ясно трябва да си кажем, че на Сергей Станишев му се наложи да прави много компромиси. Част от тях станаха причина БСП да се приема негативно в публичното пространство, каза още той.

Костадин Паскалев добави, че ако все пак лидерът на партията в лицето на Станишев бъде сменен на предстоящия конгрес, това би довело до много тежки конфликти в редиците на БСП.