Тимур Халилов от ДПС заяви в студиото на Би Ти Ви, че почетният председател на партията е жив и в добро здраве и не е мит или холограма. Така той се опита да разсее съмненията около автентичността на писмото на Доган от миналата седмица.

Халилов още в началото подчерта, че изключените депутати са 24 срещу 23 и те имат моралното право да се наричат ДПС. Той обвини Делян Пеевски в системно неспазване на устава, чистки и брутално отношение в структурите в страната.

Централното оперативно бюро не е било събирано от Националната конференция, а Централният съвет, състоящ се от 240 души, се свиква само за кратко, за да се съобщят решенията.

Халилов отрече съществуването на етническо деление на българи, турци и помаци в партията, като подчерта, че това противоречи на философията на ДПС. Халилов посочи, че събитията в партията не произтичат от междуличностни конфликти, а става въпрос за възстановяване на демократичните принципи на управление.

Младежкото ДПС не се е договаряло с Васил Божков

Младежкото ДПС не се е договаряло с Васил Божков

То поиска оставката на Станислав Анастасов

Халилов отбеляза, че има призив за оставки, но въпреки потвърдената подкрепа към Ахмед Доган от тези, от които са поискани, те не ги подават. Един истински депесар би подал оставката си, заяви вече независимият депутат.

Той заяви, че се очаква свикване на колективните органи и ще стане ясно дали ще бъде свикан Националният съвет.

Тимур Халилов потвърди автентичността на писмото, изпратено от централата на ДПС до посолствата на страните от ЕС и НАТО в България. В писмото Станислав Анастасов обвинява почетния председател Ахмед Доган във връзки с руския посланик Елеонора Митрофанова и нарича препоръката му за негласуване на кабинета "Желязков" хибридна атака.

По този повод Халилов припомни, че именно под ръководството на Ахмед Доган ДПС е взело важни решения за евроатлантическата интеграция на България.

Халилов отрича енергиен бос и застраховател да е взаимодействал с младежките структури на ДПС в Пловдив и Хасково. Той отказа да обсъжда персоналните обвинения срещу Рамадан Аталай, отправени от Станислав Анастасов, както и отрече младежкото ДПС да си сътрудничи с Васил Божков.

Станислав Анастасов: Мафията навлиза в ДПС

Станислав Анастасов: Мафията навлиза в ДПС

Отношенията между д-р Ахмед Доган и Делян Пеевски са техни лично отношения