Албена Симеонова и Росен Богомилов са водещите кандидати на Зелените за евроизборите, съобщиха от партията. В листата са екологът Тома Белев и музикантът Васил Гюров.

Зелените ще се явят на евровота в коалиция с Движение "Да, България!" и ДСБ, в рамките на политическото обединение "Демократична България". Предстоят разговори за окончателната подредба на листата на обединението.

От партията изтъкват своята защита през годините за Иракли, Странджа, Витоша и Рила - за безценната природа на България.

Те се мотивират, че целта им е да запазят най-ценните ресурси на България: хората и природата. Те се надяват да бъдат фактор и коректив при взимането на важните решения, които засягат обществото и околната среда у нас и в Европейския съюз.

С гласуване онлайн Албена Симеонова беше избрана за водещ кандидат на Зелените за предстоящите избори за Европейски парламент през месец май 2019 г. Гласуването бе на Национален съвет на партията.

Симеонова е предприемач в сферата на биологичното земеделие, потомствен лозар и дългогодишен производител на вино. Председател е на най-голямата в България браншова организация на биоземеделци - "Биопродукти". Тя иска да затвори вратичките за прахосване на парите на европейските данъкоплатци към едри земеделци, които нямат практическа нужда от финансиране. Цели диверсификация на българското земеделие - животновъдство, овощарство, зеленчукопроизводство, биопродукти, пчеларство.

Неин подгласник е Росен Богомилов. Той е заместник-директор на столично училище. Член на управителния съвет на фондация "Заедно в час".

След тях в листата на партията са бившият директор на природен парк "Витоша" Тома Белев, музикантът Васил Гюров. Гюров е член на управителните съвети на Музикаутор и Профон, основател на Българска музикална асоциация. Той бе съосновател на групите "Кале" и "Ревю".

Съоснователят и доскоро съпредседател на партията Даниела Божинова също е в листата. Тя е експерт, автор и изследовател в областта на референдумите, политическите права и електоралната демокрация. Божинова е заместник-председател е на международната организация Democracy International. Завършила е арабистика и международни отношения, докторант по политически науки. Тя ще работи за реална равнопоставеност на мъжете и жените, за напредък на зелената транспортна политика и енергетика.