ГЕРБ няма да даде подкрепа за втория мандат. Това обяви зам.-председателят на парламентарната им група Тома Биков в ефира на Нова телевизия. Причината за това е, че такава подкрепа така или иначе не им е искана от "Продължаваме Промяната".

Освен това Тома Биков е скептичен и към самата идея за съставяне на правителство. "Кой по-добър от Николай Габровски може да бъде предложен за премиер", пита Тома Биков, подчертавайки, че от ГЕРБ имали и още по-добри фигури в лицето на лидера им Бойко Борисов. Имали и други лица. "Вдигали сме и Даниел Митов за кандидат за министър-председател. Безспорно можем да издигнем веднага г-н Бойко Борисов за министър-председател, даже това щеше да бъде по-стандартният ход. Преценихме, че е добре да дадем възможност на тези, които са ни опоненти, които не ни харесват, да могат да се хванат за нещо, за да има редовно правителство", каза още зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Борисов: По-добър премиер от мен няма - можещ, знаещ, измъкващ от кризата

Борисов: По-добър премиер от мен няма - можещ, знаещ, измъкващ от кризата

ГЕРБ с два варианта за кандидат-премиер

Според Биков изобщо няма да се стигне и до предложение за правителство: "Всички тези писма са една пушилка, за да могат ПП да върнат накрая мандата неизпълнен."

"Вчера се оформи една нова коалиция, в която ние не участваме очевидно. Те да си намерят подкрепата от партиите, с които до вчера бяха в коалиция", призова Биков.

Това Биков посочи, че няма да подкрепят ветото на президента, което той наложи върху промените в Изборния кодекс и значително се ядоса на въпросите на журналистите в конкретика по законодателството.

Според Биков вероятността българите да отидат на нови избори вече е 90%.

Той посочи, че ГЕРБ възприема "Продължаваме Промяната" като свой основен политически опонент, а съвместно управление между двете формации е "на ръба на невъзможното".