Няма да пропадне държавата без доклада на Комисията по култура и медии, но след като е разпределена точката за комисията, редно е да се гледа. С констатацията за пропуск започна днешното заседане на Народното събрание, което ще разгледа удължаването на действието на Бюджет 2021 за първите три месеца на тази година, до 31 март 2022 г.

Биков, който е зам.-председател на комисията по култура и медии, няма обяснение защо комисията не се е събрала и не е гледала удължаване на действието на законопроектите за държавния бюджет, ДОО и НЗОК, а и че законопроекта е разпределен изобщо на комисията депутатът от ГЕРБ разбрал в последния момент. Все пак в ресора на комисията са бюджетите на обществените медии и на СЕМ.

Тома Биков се надява ръководството на парламента и Комисията по култура и медии да не допускат повече "смешки". "Не сме разбрали и не сме се събрали и надявам се да намерим хората, които носят отговорност за тази неловка ситуация. Надявам се да не се повтаря", каза депутатът от ГЕРБ.

Председателят на Комисията по бюджет и финанси, депутатът от ИТН, Любомир Каримански започна с изчитането на доклада на водещата комисия, за да може удължаването на действието на бюджетите да бъде обсъдено в пленарна зала.

Председателстващ днешното пленарно заседание е Кристиан Вигенин. Той ще замести председателя на Народното събрание Никола Минчев, който е под карантина след положителен тест за COVID-19, направен след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност в понеделник.