Кандидат-президентската двойка Александър Томов-проф. Лъчезар Аврамов са убедени, че могат да бъдат атракцията на предстоящите президентски избори на 14 ноември. Това заяви в отговор на въпрос на News.bg Александър Томов, след като се регистрира в ЦИК, но не каза в отговор на запитването дали имат шанс да стигнат до балотаж.

Главната причина Томов да се откаже от подкрепата за втори мандат на Румен Радев, е заради тежката политическа криза и заради разпада, в който се намира страната. В момента влизаме в инфлация, която е причинена от бездействието на бившите служебни министри на икономиката и това, което се обяви като голяма победа, че на пенсионерите се дал някои лев отгоре, е изядено от самата инфлация. Това не ни хареса, опитахме се да потърсим консенсус и за съжаление не се получи. Поради тази причина решихме да се явим сами и да потърсим помощта на народа, аргументира се Томов в отговор на въпрос на News.bg.

Александър Томов разчита, че в страната има голям вакуум, като смята, че заедно с проф. Аврамов имат силите да бъдат атракцията на президентските избори.

Александър Томов влиза в битката за президент

Александър Томов влиза в битката за президент

Преди месеци подкрепяше втори мандат на Румен Радев

Ние разполагаме с програма, която е уникална. Ако има открити дебати, смятам, че шансовете ни за президентските избори са много големи, защото поне 25-30% от хората искат да гласуват, но не го правят, защото не намират начин за кого, подчерта Томов.

Според него програмата, която ги обединява, води до голям икономически растеж за привличането на милиарди чужди инвестиции.

Томов заедно с проф. Аврамов си поставят няколко цели: нулева корупция, разработване на нова национална стратегия как България да преодолее изоставането, излизане от политическата, икономическата и социалната криза и да се върне на политическия терен българската социалдемокрация. Лошо е в България социалдемокрацията да бъде неглижирана и ударяна години напред, посочи Томов.

От своя страна проф. Лъчезар Аврамов заяви, че страната се намира в демографска, икономическа и интелектуална катастрофа. Според него е време страната да излезе от общество на невежество и корупция, като се премине към общество, построено върху знанието. Време е генералското управление да бъде сменено с професорско управление, категоричен бе проф. Аврамов.