Ние не сме стандартна политическа партия. Щампите за останалите политически партии не важат за нас. Ние сме нещо съвсем различно. Ние просто сме ИТН. Това заяви пред БНР зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов.

Според него отпадането на партията от участие в предишния парламент е био режисирано. Бяхме изхвърлени с фалшификации, поне това е моето вътрешно убеждение, подплатено с реплики между БСП и ПП, когато си говореха в предходното Народно събрание за кодовете на машините, уточни той.

Йорданов посочи, че във времето, в което ИТН не е била в парламента, са лъснали лъжите, които са се излели върху тях.

По думите му с 11 депутати, колкото ще имат ИТН в 49-ото Народно събрание, може да се направи много. Във фрагментиран парламент понякога се оказва, че по-малката политическа сила има по-голяма тежест за вземане на решения, защото гласът ѝ тежи повече и може да накланя везните, поясни Йорданов.

Той бе категоричен, че една от най-важните задачи е приемането на бюджет. Със сигурност трябва да се предприемат мерки за икономиката на страната и да се спре това безогледно харчене. Ние сме в тежка финансова криза заради финансовата политика на Асен Василев, която е твърде лява. Трябва да се предприемат мерки за финансова дисциплина, допълни Йорданов,

По отношение на еврозоната, зам.-председателят на ИТН посочи, че България ще влезе там, когато отговаря на критериите.