В Сливен и още четири града - Котел, Твърдица, Нова Загора и Кермен започва подписка за отстраняването на Йордан Лечков от кметския пост и за сваляне на политическото доверие от депутатката от ГЕРБ Десислава Танева - избрана мажоритарно от Сливенска област.

Инициативата е на 14 общински съветници, като мотивите им са злоупотреба с власт, отклоняване на европейски пари и целеви средства, непрозрачност в управлението, арогантност и т.н.

С официално писмо общината е уведомена за провежданата акция, както за местата - ключови за града, където са разположение масите за набиране на подписите.

В коментар за случващото се Лечков заяви, цитиран от Сливен инфо:
"Да не би с подписки да съм станал кмет. Искам да припомня, че най-добрите резултати на ГЕРБ в страната бяха в Сливен."

Припомняме, в края на миналия месец бившият национал беше обявен за издирване от полицията.
Сливенският кмет бе спрян за превишена скорост на столичния булевард „Алея Яворов". Той хвърли документите си на полицай, показа му среден прът и тръгна с автомобила си, без да изчака полицейската проверка.

Малко по-късно от общината бе разпространено изявление, с което се посочва, че инициативата за събиране на подписи за отстраняване на кмета Лечков и депутата Танева няма правно основание.

Юристите на община Сливен се позовават на казуса, че Законът за допитване до народа е отменен (ДВ бр.44 от 12.06.2009 г.).