Един призрак броди из българското публично пространство. Призракът на разочарованието. Различни социолози, политолози и хора с определени интереси обикалят телевизионните студия и се опитват да втълпят в съзнанието на хората нова теза, защото така им изнася. А тази теза се базира на лъжа, която в момента им е важно упорито да разпространяват. Твърдението, че "Има такъв народ" са виновни за това да няма правителство е лъжа. Това в написа в профила си във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

А дали хората са разочаровани и кой точно е разочарован - това, разбира се, не мога да кажа, защото разочарованието е емоция, емоцията е личен момент и никой човек не може да знае какво чувства друг човек, уточни той.

Политолози спорят за новите мнозинства

Политолози спорят за новите мнозинства

Трима политолози в студиото на БНТ - Даниел Смилов, Георги Харизанов и Слави Василев

Той пише още, че фактите са непоклатими. На тях се базира логиката и най-важното - истината. А истината е следната: Още като стартирахме политическия проект "Има такъв народ", аз ясно и безапелационно заявих, че коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС няма да правим. Аз съм последователен човек и безусловно се придържам към това, което съм казал.

Относно правенето на коалиции той изтъква, че ако партия "Има такъв народ" е била направила правителство с ГЕРБ, БСП и ДПС - ей, тогава е щяло да е разочарованието. Даже "разочарование" е меко казано. Така че подобна коалиция в последното Народно събрание беше невъзможна. Невъзможна е и в следващото Народно събрание, допълва той в поста си.

„Алфа Рисърч”: ИТН губи 7% от предните избори

„Алфа Рисърч”: ИТН губи 7% от предните избори

Едва 27% смятат, че правителството се е справило с подпомагане на бизнеса

Партиите, с подкрепата, на които можеше да има правителство бяха "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!"."Има такъв народ" беше готова да направи правителство и да поеме цялата отговорност. Но тези партии заявиха, че няма да подкрепят наш кабинет. Сега вие ми кажете кой е виновен за това, че нямаше правителство.

"Има такъв народ" имаше 65 депутати, останалите партии - 175. Можеха да направят най-различни коалиции и на два пъти, според конституцията, да сформират правителство. Такива са фактите и всеки си избира дали ще вярва на фактите или на емоциите. Аз лично избирам фактите.

Изборът през септември: ГЕРБ първи, ИТН падат до четвърта сила

Изборът през септември: ГЕРБ първи, ИТН падат до четвърта сила

Личният рейтинг на Борисов пада до 15.1%, а Кирил Петков е с 33.8% в изследването на Галъп

И, между другото, ще ви споделя нещо за разочарованието. Преди да се разочароваш, трябва да се очароваш. Така че не е лошо да внимаваш кой човек е очарователен. После може да страдаш.