"БСП трябва да бъде припозната като партията на хората на съзиданието. Това не е лесно, когато си в опозиция. Но ние трябва да покажем, че можем да отстояваме правата и интересите на нашите избиратели. Само така ще си върнем доверието на хората".

Това заяви пред делегатите от 49-ия конгрес на БСП председателят на Софийската организация на партията Калоян Паргов.

Той бе категоричен, че всеки трябва да работи така, че в края на деня да е убеден, че е спечелил уважението на поне един избирател. По думите му, това е начинът БСП отново да стане водеща политическа сила.

„Ще сме готови да печелим избори и да поемем отговорността за управлението на страната”, коментира Паргов като изтъкна, че едва тогава страната ни ще стане социална държава, която проявява грижа към децата, към възрастните и към уязвимите, която се бори срещу бедността, неравенството и несправедливостта.

Сред факторите, необходими за постигане на социална държава, социалистът изтъкна необходимостта от работеща икономика, необходимостта от държавна намеса в пазара и справедлива данъчна политика. „За да постигнем всичко това, първото условие е да сме единни. Трябва да работим за обединена левица на България”, заяви Паргов.

По думите му центърът и основата на тази обединена левица е БСП. „Не може да има силна левица в България, без силна БСП”, заяви Паргов и изтъкна, че след като приключи конгресът, отново ще трябва да работят заедно.

„Трябват ни не само кадрови въртележки. Трябва ни същностна и цялостна промяна. Нуждаем се от нова комуникация с хората, защото това, което говорим и искаме да чуят хората, или не стига до тях, или не се разбира от тях. Нуждаем се от разбираем език, нуждаем се от нови лица”, заяви още Калоян Паргов.