Много преди кампанията и по време на самата кампания съм се срещал с млади хора и винаги съм казвал пред тях, че евроизборите са техните избори. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ Асим Адемов на конференция на тема "Европейски избори 2019 г. - равносметката. Перспективи и предизвикателства пред новите членове на Европейския парламент".

По думите младите хора имат привилегията да се възползват от възможностите, които дава членството в ЕС като работа, образование и развитие.

Адемов обясни, че е имал възможността да бъде в Европарламента за 2 години и през това време е успял да се запознае с това как функционира Европейския парламент, кои са комисите и технологията за взимане на решения.

Мисля, че придобих един много ценен опит, който ще ми е от полза в следващия мандат, този път пълен от 5 години, обясни Адемов. 

Той припомни, че ЕП има 751 евродепутати, а представителите от България са 17 души.

"Представете си колко усилия ще са ни нужни, за да прокараме българския интерес в ЕП", изтъкна Адемов. По думите му няма да бъде никак лесно.

Той отбеляза, че до сега са търсили сходен интерес други страни, за да успеят да защитят българския.

"Имаше теми теми, по които всички евродепутати демонстрирахме сплотеност и единство", подчерта евродепутатът.

По думите му за разлика от българския парламент, където страстите са винаги нажежени до червено, евродепутатите са демонстрирали единство когато е трябвало да се защити националния интерес на България.