Кандидатът за президент Трайчо Трайков напомни, че изборният ден за българите в чужбина продължава и ги призова да гласуват.

"Скъпи хора, не забравяйте, че изборният ден не е свършил! Свърши в България, но не е свършил за нашите сънародници в чужбина, които са част от България." - заяви десният кандидат пред БНТ.

По отношение на предстоящия втори тур на президентския вот той заяви ,че категорично не би предпочел Румен Радев.

"Моите избиратели са изключително мислещи и свободни хора и вземат сами решенията си. Смятам че много малко от тях биха харесали г-н Радев като президент." - заяви Трайков, като напомни, че Радев е сравнил солидарността ни с партньорите с Ньойския договор, поискал преразглеждане на участието на България в евроатлантическото пространство и като цяло е нестабилен по геополитически теми.

По думите му, Цецка Цачева е показала, че не може или не иска да победи Румен Радев и ще има трудна задача в следващите няколко дни да убеди десните хора да я подкрепят.

Коментирайки собствения си избор на втория тур, който със сигурност няма да е на страната на Радев, Трайков заяви, че Цачева трябва да положи много усилия през следващите няколко дни. Той посочи, че по време на кампанията нито веднъж не я е срещнал на предизборен дебат и е не е изградила обра на десен кандидат.

Той прогнозира, че ако това не се промени, тя няма да може да убеди десните избиратели.

"Възможно е - не ми се вярва все още, но е възможно - при определени нагласи и събиране на определени политически сили България да осъмне с червен генерал президент, който иска да ревизира участието на България в НАТО и ЕС." - коментира още Трайков.

Той посочи това като сигнал към десните избиратели, "при всички различия в обществото, при всички грешки, които е правила десницата".

Трайчо Трайков отказа да коментира Реформаторския блок, като подчерта, че разглежда кампанията като мажоритарна, призовал е избирателите да гласуват за него и смята, че те са гласували именно по този начин.