"Съжалявам, че влизам в махленска свада, но г-жа Цачева излъга в ефира на Нова тв тази сутрин, че е виждала "само веднъж, в Плевен" арестувания директор на ДАИ Цветелин Цветанов". Това обяви във Фейсбук независимият депутат Георги Кадиев по повод своето гостуване в студиото на телевизията и последвалото обаждане от председателя на парламента Цецка Цачева.

Корупцията в Автомобилна администрация - замитана и покривана от най-високо ниво?
Обновена

Корупцията в Автомобилна администрация - замитана и покривана от най-високо ниво?

Цецка Цачева отрече да е номинирала Цветелин Цветанов

 Пред зрителите Кадиев заяви, че директорът на ДАИ Цветанов бил номиниран за поста от Цачева. Тя повтори, че в служебните и в неформалните й задължения не влиза кадруването на служители извън тези, които са в парламента.

Кадиев оспорва думите на Цачева, изречени в телефонния разговор. "При мен дойде човек, който още през 2010 заедно с Цветелин Цветанов е бил на среща с г-жа Цачева в парламента, в нейния кабинет на председател на парламента. Той е чакал извън кабинета, докато Цветанов и Цачева говорят вътре. Имам име, контакти и му вярвам. Човекът си стои с името", написа Кадиев.

Масови арести в Автомобилна администрация при акция на ГДБОП и ДАНС

Масови арести в Автомобилна администрация при акция на ГДБОП и ДАНС

Сред арестуваните е и шефът на бившата служба ДАИ, сега Автомобилна администрация, Цветелин Цветанов

"Продължавам да твърдя, че Цветелин Цветанов е номинация на ГЕРБ-Плевен и лично на г-жа Цачева. И хич да не ми се измъкват с думите "ама той министърът го назначава". Всички знаем за какво става въпрос, всички знаем какво е партийна номинация", обяви депутатът.

В статуса си той отново повтаря, че корупцията убива.