Централната избирателна комисия определи броя на мандатите за всеки многомандатен изборен район за парламентарните избори на 4 април, съобщава се на сайта на Комисията.

Разпределението е на базата на единна норма на представителство за страната в зависимост от броя на населението по данни на Националния статистически институт за преброяването на населението от 1 февруари 2011 г.

Най-много депутати ще бъдат избрани от 23 многомандатен изборен район София - 16, Варненски - 15, Бургаски и 25 МИР в София - по 14.

Най-малко народни представители - по 4, ще излъчат многомандатните изборни райони Видин, Габрово, Кюстендил, Перник, Разград, Силистра, Смолян, Търговище и Ямбол.

По петима депутати ще определят Кърджали, Ловеч и Монтана, а по шестима - Враца, Добрич, Сливен и Шумен. По осем народни представители ще излъчат Великотърновски, Русенски и Хасковски МИР, а по 9 - Пазарджишки и Плевенски. С по 11 мандата са Благоевградски, Пловдив, Пловдивски и Старозагорски изборен район, а с 12 - 24 МИР в София.

От ЦИК искат още 1,2 млн. лева за изборите

От ЦИК искат още 1,2 млн. лева за изборите

Предлагат по-високо заплащане на членовете на секционните избирателни комисии