„Преди половин час взехме документа за участие в изборите за евродепутати".

Това заяви председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в началото на днешната пета по ред Национална кръгла маса на тема „Образованието - инвестиция в европейското развитие на България".

Припомняме, ГЕРБ първи внесоха документите си в ЦИК за участие в изборите за евродепутати.

Подписката, необходима за регистрация в ЦИК стартира миналия петък, когато беше открит централният офис на ГЕРБ в София и до неделя следобед бяха събрани 20 хиляди подписа.

В понеделник рано сутринта лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов внесе в Централната избирателна комисия 20 016 подписа и документите на партията за регистрация за изборите на 20 май.

Днешната кръгла маса е инициирана от партия ГЕРБ и се провежда в хотел „Принцес", зала „Европа".

На нея бяха формулирани идеи, които ще помогнат за изграждане и провеждане на последователна политика за подобряване на образователната система.

Искаме училището да стане притегателен център за нашите деца и да има необходимите спортни съоръжения, за които са необходими 5 милиона лева.
Те ще бъдат осигурени от постъпленията от приватизацията в Столичната община на стойност 15 милиона лева.

Това каза лидерът на ГЕРБ и бивш заместник-кмет на столицата Цветан Цветанов, уточнявайки, че обновяването на спортните съоръжения може да стане чрез публично частно партньорство.

Според Цветанов бюджетно издръжката на училищата трябва да е към местната власт, а цялата грижа за учителите, учениците и образованието трябва да е приоритет на държавата.

Той подчерта, че е помислено за обезопасяването на училищата в столицата с охранителни камери, като за целта ще са необходими 3 млн. лева. За осъществяване на идеята се работи в съвместен проект с  „Prime vision".