Полицията предприема всички мерки, за да не се допусне купуване на гласове, сигнали за което се появиха в медиите в последните дни. Това увери в интервю за БНР говорителят на Централната избирателна комисия /ЦИК/ Александър Александров.

От гледна точка на изборната администрация, на подготовка на секционните комисии на Общинската избирателна комисия, на взаимодействието с полицията и всички органи, които осигуряват реда на провеждане на изборите, Александров увери, че всичко е направено.

Бих казал, че има известна нервност сред кандидатите и вчера ЦИК заседавахме, каза още той и посочи, че е имало доста жалби и сигнални, повечето от които не са били основателни.

Припомняме, частични избори се провеждат утре в 18 населени места. Ще се издирват общински съветници и кметове. В последните дни напрежение се създаде около вота за общински съветници в Сандански, касиран миналата година заради нарушения. В Община Роман трябва да бъде избран кмет.

Според медии цената на гласовете вече върви между 100 и 400 лв. В студиото на БиТиВи депутатът от ОДС заяви, че такива престъпления не е виждал до този момент.

Със заповед на вътрешния министър Михаил Миков в Сандански са командировани над 200 полицейски служители и антимафиоти, които ще преследват купувачи на гласове за вота за местна власт, провеждащ се на 7 юни.