ГЕРБ обмислят процедура по импийчмънт на президента Румен Радев.

Решението е взето след изказването на държавния глава, че снема доверието си от правителството и сериозните критики, които отправи по адрес на кабинета "Борисов".

Това заяви пред "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов.

Припомняме, че това намерение стана ясно по-рано от изказване на Георги Марков.

Борисов за Радев: Оставям на съвестта на всеки, който воюва, да продължава да го прави

Борисов за Радев: Оставям на съвестта на всеки, който воюва, да продължава да го прави

За бунището под АМ "Струма" - това трябва да се приключи днес

"За нас е необяснимо поведението на Радев. Конституцията е съвсем ясна за правомощията на президента - там не фигурира даване или снемане на доверие. Президентът явно решава да даде някакъв знак, че започва предизборната си кампания за втори мандат. Това не е полезно за българското общество, институциите трябва да си взаимодействат", заяви Ципов.

"Имаме достатъчно народни представители, за да започнем процедура по импийчмънт. Но премиерът беше ясен, че не желаем да водим война с президентската институция. Не мисля, че ще постигнем резултат, който ще е полезен за българските граждани", обясни той.

Ципов е категоричен, че е абсурдно да се говори за безпрецедентна криза на управлението на всички нива, за каквато алармира Румен Радев. Надявам се, че това е плод на емоционална реакция, подчерта депутатът от ГЕРБ.

Той смята, че още от началото на годината в отчета на Радев има ясна заявка за кандидатиране му за втори президентски мандат. Възможно е да реши да направи политически проект, това би било честното, отбеляза Красимир Ципов в студиото на Ганиела Ангелова.

ГЕРБ не снемат доверието си от Румен Радев, но му готвят импийчмънт

ГЕРБ не снемат доверието си от Румен Радев, но му готвят импийчмънт

ДПС пък били против упражнението "стани да седна"

По думите му Радев дължи отговор на българските граждани какво има предвид с изказването си за разграничение на честните и почтени управляващи от лошите такива. Ципов очаква промяна в поведението на Радев, тъй като то не било полезно за никого.