Депутатите си спретнаха цирк в парламента по време на обсъжданията за поисканата от левицата оставка на председателя на 44 НС Димитър Главчев. В началото на деня социалистите се оплакаха, че парламентът не работел.

ГЕРБ отвърнаха на лидера на БСП Корнелия Нинова, която мотивира с безделието на парламента исканата оставка на председателя Димитър Главчев.

"Използвате момента да подривате доверието на парламента", ядоса се Данаил Кирилов.

По думите му, правителството има програма, която е представена на избирателите и те са гласували доверие на мнозинството.

БСП иска оставката на Главчев, защото парламентът не работел пълноценно
Обновена

БСП иска оставката на Главчев, защото парламентът не работел пълноценно

Не иска депутатите да са безделници

Нека да бъдем възпитани, призова от своя страна червеният Славчо Велков. Той не се чувствал сигурен в пленарна зала, очаквал посегателства от гербера Антон Тодоров, който обявил, че е част от радикалното крило в ГЕРБ. От радикализма до тероризма крачката била малка.

Велков коментира, че бащата на А. Тодоров е лежал в затвор осем години за убийство с мотика. После искал да е надзирател в този затвор.

Главчев не реагирал на всичко това. Ще отидете на Околчица, атакува Велков парламентарния шеф и допълни: " И на Вола да идете,няма да се извисите повече."

Антон Тодоров пък отговори на "касиер-домакина" Славчо Велков. Каза му, че имал нужда от медицинска помощ и бил готов да му я осигури, ако не си намери добър лечител. Всеки светец има минало и всеки грешник бъдеще, подчерта герберът.

Съпартиецът му Спас Гърневски обвини червените, че всявали интриги и разделение.

Антон Кутев от БСП поиска да се избяга от сквернословието в пленарна зала.

Нека не се превъзбуждаме, настоя и Веселин Марешки от "Воля". Всички вие се оливате, изтъкна той и обясни,че неговите депутати напускат този цирк.

Никога не съм имал длъжност водопроводчик, отговори Славчо Велков на атаките на Антон Тодоров. Обясни му, че не е бил касиер.

Снежана Дукова от ГЕРБ също взе думата. Тя пък използва нагорещения дебат, за да поздрави децата за 1 юни. Депутатката изрази увереност, че сред депутатите имало такива, които са запазило детското в себе си.

Върнете парите за тази седмица, защото не сте ги изработили, призова Дукова червените. Няма цензура, защити тя Димитър Главчев.

Депутатите пък, по мнението ѝ, трябвало да имат автоцензура.

Да спрем да омърсяваме парламента, скочи Вежди Рашидов. Четири години ще стоя тук, не искам да затъвам в мръсна вода, подчерта той. Да спрем с омразата, всявате омраза, настоя бившият културен министър.

ДПС ще гласува за исканата оставка, включи се и Хамид Хамид. Главчев допускал в зала езика на омразата, а това било недопустимо.

Главчев остана шеф на парламента на косъм
Обновена

Главчев остана шеф на парламента на косъм

За шеф го поискаха 118 депутати, а 114 бяха за оставката му

Вие се намирате в криза на идентичността, атакува опозицията герберът Тома Биков. Според него тя трябвало да е благодарна на народа, който не ѝ гласувал доверие. Вие искате да дестабилизирате държавата, каза Биков.

Вие продължихте с езика на омразата, с деструктивността, отговори Драгомир Стойнев от БСП. Как ГЕРБ стабилизират държавата, след като не изкарват и един мандат, недоумява той.

Искаме да работим и да се спре с тези обиди, подчерта червеният депутат. Омразата идва от дясно, категоричен бе Стойнев.

Залата изригна, след като социалистът Александър Симов прочете стих за червения воин на гербера Спас Гърневски. БСП избухна в аплаузи.

Не се намираме на представление, опита се да успокои ситуацията Цвета Караянчева. Тука четем книги, рецитираме стихове, много се одухотворихме, обяви тя.