По повод репликата на Цветан Цветанов към обвиненията на Иван Костов, че Борисов си прави криминален ПР Атанас Атанасов от ДСБ заяви:

„Когато се ритат атовете, нека магаретата стоят настрани, за да не отнесат някой ритник" и посочи:
„Тоест, когато има лидерски дебат, такива като Цветанов да не се изказват."

Атанасов изтъкна, че на всички отдавна им е станало ясно, че Борисов си прави ПР през образите на жертвите и добави, че експремиерът има прекрасни артистични заложби и ако е кандидатствал във ВИТИЗ, е щял влезе.
„Хората разбраха, че с всички тези роли, които той играе, основната му цел е да го съжаляваме и да му дадем заради това, че го съжаляваме", заяви Атанасов.

Помолен да коментира съвместната инструкция на органите на реда (ДАНС, МВР и прокуратура) за предстоящите избори Атанасов заяви, че тя е противозаконна. По думите му тя е хермафродит, даже не е нормативен акт.

В закона за срс-тата е посочено кои институции имат право да искат използване на срс-та, изтъкна той и подчерта, че не може с инструкция да се променя закона.

„Да предположим, че това е добра воля на прокуратурата, но аз лично много отдавна имам съмнение, че прокуратурата е част от съдебната власт. Тя изпълнява поръчките на изпълнителната власт." каза той

Според Атанасов актът с инструкцията е предизборен ход, който обслужва ГЕРБ.

Той не пропусна да съобщи, че ДСБ са създали организация за долавяне на информация за купуване на гласове и ще искат разследване и резултати.

Опозицията беше подслушвана 4 години, сега може да се успокои, че 20 дена ще е на спокойствие, коментира още той новото решение за срс-тата.

Атанасов подчерта, че сериозният въпрос е за мрежите за купуване на гласове и заяви категорично: „Ще се борим с всички средства."

Атанасов съобщи, че ДСБ настояват да се създаде постоянна комисия от общински съветници в Столична община за контрол върху монополите, харчовете на общински средства, обществените поръчки и еврофондовете.
На следващото заседание предложението ще бъде официално внесено.

Според Атанасов причината за протестите е, че няма контрол върху дейността на комуналните услуги, нито върху обществените поръчки и изразходването на средства на общината и усвояването на европейките фондове.

Липсата на контрол върху комуналните услуги дава възможност за безконтролно увеличаване на цените, подчерта той.

„Има тесен кръг фирми, които печелят маса обществени поръчки, някои ги наричат „котараците". Над 700 млн. лв. годишно се дават от общината за обществени поръчки, а няма обществен контрол", заяви Атанасов.

Според него в момента има само имитация на контрол и това е причината хората да излязат на улицата. Атанасов каза още, че съществуващите механизми за участие на гражданите в управлението на общината не се използват.

По думите му не малка част от неправителствените организации са казионни.
„Те са на хранилка към столичния общински съвет, осигурява им се участие в, проекти за да защитават водената политика", каза Атанасов.

Атанасов е категоричен, че зад стените на Столична община има дебели корупционни практики, които ограбват гражданите.