Ние носим отговорност за политиките. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Четвъртото Национално редовно събрание на ГЕРБ в Интерекспо център в София.

93 506 са членовете на партията, което е ръст с 10 000 души за три години. Партията има структури във всички общини.

Странната коалиция между ДПС и БСП отклони страната ни от европейския й път, стана ясно от коментара му.

Борисов посрещнат с аплодисменти на конгреса на ГЕРБ

Борисов посрещнат с аплодисменти на конгреса на ГЕРБ

Започна четвъртият конгрес на партия ГЕРБ

Цветанов изтъкна, че партията му дава равен старт на младежите. Той похвали структурите, които правят политики. Заместникът на Бойко Борисов в партията се похвали с академичния потенциал на партията. Цветанов предупреди членовете, че всеки един от тях носи своята отговорност за авторитета на партията.

Силата на ГЕРБ е в политиката, която успя да направи във всяко населено място, убеден е Цветанов. Той заяви, че местната власт е гръбнакът на изграждането на една партия и затова през 2015 г партията се е нуждаела от победа на изборите.

ГЕРБ е имала пълни листи за общински съветници - 5172, а общинските им съветници сега са 1727, припомни вторият в партията.

През 2015 г. със 130 кметове ГЕРБ имат възможност да управляват над 5 милиона граждани, подчерта още Цветанов.

По думите му най-важното през 2015 г. е било затвърждаването на резултати в смесените региони, защото БСП я няма, а единствената алтернатива е ГЕРБ.

"Силата на ГЕРБ е, че партията успя да направи политика във всяко едно населено място", категоричен беше Цветанов.

Той подчерта успехите, постигнати още на първи тур - София, Бургас, Стара Загора, защото те са дали импулс за втори тур на изборите на кандидатите на ГЕРБ.

Цветанов отбеляза 2016 -та като годината за подготовка на президентските избори. Той подчерта, че ГЕРБ са загубили изборите, но те са показали, че партията запазва гласовете си. Цветанов обърна внимание на кампанията и манипулациите срещу тях преди и по време на изборите.

Относно предсрочните избори, последвали президентските, Цветанов заяви, че това е било най-правилното решение, защото те са ги спечелили с над 1 млн.гласа.

Със спечелването на изборите ГЕРБ отново можеше да провежда секторните политики, подчерта Цветанов.

Победата на изборите е гарантирала единственият възможен път за България - европейският, категоричен беше заместник- председателят на ГЕРБ.

Победата на ГЕРБ на изборите и сформирането на стабилно управление е дало възможност Борисов да стане един от най-уважаваните лидери в Европа, подчерта още Цветанов.

Той обърна внимание и на международната дейност на партията, и отбеляза, че Борисов е участвал в над 10 Съвета на ЕС като премиер.

Цветанов отчете и загубата на изборите за кметове на Добрич и Плевен на местните избори 2015 г.

През следващите месеци и години предстоят много срещи с хората и отчети пред тях, каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

"Това е гаранция за бъдещето управление на ГЕРБ и бъдещето на България", категоричен бе той.

Стабилната парламентарна група е гаранция за успешен 4-годишен мандат на правителството на Борисов, убеден е Цветанов.