Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и заместник-председателят на партията и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов бяха посрещнати с бурни аплодисменти от делегатите при откриването на IV-ия Конгрес на ГЕРБ.

В началото модерна мултимедия - 3D мапинг показа постигнатото по време на управлението на ГЕРБ.

На конгреса присъстват и гости от други държави. 

Виктор Калво Сотело - секретар на Испанската народна партия за нови технологии, заяви по време на конгреса, че европредседателството е много важно за България и Испания я подкрепя.

Моника Райнер - международен секретар на Австрийската народна партия, поздрави от името на лидера Себастиан Курц делегатите на ГЕРБ. Тя отбеляза, че това събрание се провежда в навечерието на българското председателство на Съвета на ЕС. Тя изрази убеденост, че правителството по време на eвропредседателството ни ще постави и доведе до решение някои от важните теми за ЕС, като миграцията. Райнер изрази благодарност на Борисов за подкрепата по време на предизборната им кампания и след това.

Дара Мърфи, заместник-председател на ЕНП, приветства от името на ЕНП ГЕРБ и заяви, че за него е чест и удоволствие да обсъждат въпроси от национално и европейско значение. Той поздрави Борисов от името на шефа на ЕНП Жозеф Дол.

"Ние сме много щастливи, че през 2018 г. европредседателството ще бъде в България, в това число в ръцете на ГЕРБ", заяви още той.

Той отбеляза, че всяка държава има различни проблеми, но се радва, че европредседателството ще бъде в ръцете на политик като Борисов, който споделя европейските ценности и проблеми.

Томислав Дончев иска институциите да мерят с един аршин

Томислав Дончев иска институциите да мерят с един аршин

Данъците няма да скачат, обеща вицепремиерът

Мърфи беше категоричен, че социализмът се проваля и където се проваля, може да се успее само с политика като тази на ГЕРБ. По думите му България благодарение на политиката на ГЕРБ се развива икономически добре.

"Бих искал да помогна в изборите, които предстоят, за да могат вашите младежи да имат бъдещето, което заслужават", отбеляза Мърфи.

Той заяви, че Цветан Цветанов е един изключителен човек и ГЕРБ трябва да се гордее, че го има в редиците си.

Цветанов доволен, че ГЕРБ расте
Обновена

Цветанов доволен, че ГЕРБ расте

Странната коалиция между ДПС и БСП отклони страната ни от европейския й път

"Сигурен съм, че бъдещето на България е в ръцете на ГЕРБ и на хората, които го ръководят", заключи Мърфи.

Манфред Вебер - председател на групата на ЕНП в ЕП, изпрати поздравителен адрес, в който се отбелязва, че никой по-добре от ГЕРБ не е могъл да постави Западните Балкани като приоритет на европредседателството.

Заедно ние сме силни и заедно постигаме успехи за Европа, се казва още в обръщението.

Горанов очаква БВП да стигне 100 млрд. лева

Горанов очаква БВП да стигне 100 млрд. лева

Популизмът е по-вреден от алкохолизма, заяви финансовият министър

Антонио Лопес - секретар на ЕНП, заявява в поздравителния адрес, че Борисов винаги може да разчита на подкрепата на ЕНП и лично на него.

Жозеф Дол - председател на ЕНП, също изпрати поздравителен адрес, в който казва, че Борисов се е превърнал най-успешният български политик, а ГЕРБ се е утвърдила като партия.

Дол се обръща към Борисов с "приятелю" и казва, че обединена Европа има нужда от Борисов. Дол също отбеляза, че по времето на управлението на ГЕРБ страната ни е станала икономически по- стабилна и развита.

На форума присъстват и коалиционните партньори от Обединени патриоти - вицепремиерът Валери Симеонов, вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов и председателят на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров.

Волен Сидеров говори пред Конгреса от името на патриотите.