"Виждаме как президентът реагира, когато трябва да даде същите отговори на подобни въпроси, ако му бъдат зададени. Но понеже няма подобни въпроси, зададени с такава сила и интензитет, аз не знам защо той трябва дава оценка за нещо, за което той самият трябва да даде отговори на всичко това, което се изговори през всичките тези седмици".

Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след интервюто на президента Румен Радев от снощи, в което заяви, че "Апартаментгейт" ще катализира процесите в държавата.

Радев: Влизането на Иво Христов в листата на БСП е лично негово решение

Радев: Влизането на Иво Христов в листата на БСП е лично негово решение

По думите му, Христов ще бъде полезен като евродепутат…

В България има законодателство и институции и докато те не се произнесат, всичко останало би могло да бъде в темата на популизма и на определени внушения, които могат да бъдат направени, отбеляза вторият в ГЕРБ.

По думите на Цветанов, той направил своя избор, за да де пример, когато има някакви съмнения какво трябва да се направи. "Има компетентни институции и законодателство, което всеки един от нас трябва да спазва", посочи Цветанов и допълни, че той е спазил българското законодателство и няма никакви притеснения.

Оставката на Цветанов замита проблема, смятат 87% от българите

Оставката на Цветанов замита проблема, смятат 87% от българите

"Галъп" измери, че 1/3 от електората на ГЕРБ е разколебан

"Това, което направих като политическо решение е само и единствено от това във връзка на предстоящите европейски избори да не се използва случая с "Апартаментгейт" манипулативно и да не се правят внушения", разясни той.

Цветанов пожела хубави и светли празници на всички хора. "Нека омразата да не е формулата на успеха, а прагматизма, политиките и реланите неща, които се случват в живота, да могат да ни определят бъдещето", завърши Цветанов.

Борисов иска проверка на хората с офшорни сметки
Обновена

Борисов иска проверка на хората с офшорни сметки

Направихме хубави паркове, да има къде БСП да се събират, иронизира премиерът