Всеки, който има офшорна сметка, трябва да бъде проверен. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов малко след като представи своята позиция на платформата за гражданския диалог "Европа в нашия дом".

Премиерът коментира и строителството на магистралите в страната. Той очаква да края мандата сторителството на АМ "Хемус" да подмине Плевен и да достигне до Белокопитово и Търговище. Това не е предизборно обещание, заяви Борисов и допълни, че парите за магистралата са заделени.

Цяла Северна България чака АМ "Хемус", призна Петя Аврамова
Обновена

Цяла Северна България чака АМ "Хемус", призна Петя Аврамова

В Югозападна България чакали АМ "Струма"

Борисов акцентира, че строителството на АМ "Струма" също върви добре, а през следващия месец се очаква да бъде подминат Благоевград. Той определи желанието на БСП да построят магистралите като: "социалистическа мечта - слушал съм я толкова години, но това е факт".

Докато в сградата на НДК от ГЕРБ отчитаха своята платформа, в Южния парк БСП представиха своята листа за евроизборите.
Това даде повод на премиера да каже, че не може да се съберат Тройната коалиция в Южния парк, после двойната коалиция и всички лидери на най-мракобесните времена и да говорят за борба с корупцията. "То е жалко, та дори и смешно", атакува Борисов опозицията.

Те не могат да прикриват злобата си, каза Борисов по адрес на опозицията. "Аз не мога да разбера как един обединител на нацията, понеже някой си беше позволил да ме иронизира за "пълзящата диктатура", че било бисер.
Първо - аз иронизирах Иво Христов заради "пълзяща автокрация". Абе, ако има автокрация как ще се съберете у Южен парк? Как всички тея скандали от сутрин от 7 до вечер до 7:30 не спират: "Апартаменти, апартаменти, апартаменти, къща, тераса, сауна, баня - от сутрин до вечер", иронизира премиерът.

Ако няма свобода на медиите как това ще се случва, запита реторично Борисов. "Как след като всичките тези скандали излязоха по толкова явен начин - демокрацията си работи. Каква автокрация? Пред кого автокрация", запита министър-председателят.

"Когато върховният главнокомандващ призовава генералитета да не стои безропотно да слуша или да гледа какво ги предизвиква - това не е ли диктатура, ако призоваваш армията или призоваваш генералитета? Имаме на колко места военни преврати", реторично запита Борисов.

И тогава си затраях, каза той и допълни: "Разчитат на късата памет". Това заяви той по адрес на участниците в представянето на листата на БСП в Южния парк, където по думите му на едно място са събрани представители на Тройната коалиция и на кабинета "Орешарски".

"Говорят за борба с корупцията - тези. Тези, които когато управляваха ние не излизахме от прокуратурата и следствието", каза Борисов и допълни: "Поръчкови, поръчкови, поръчкови, поръчкови... дела. Ние казвахме - вярваме на прокуратурата, вярваме на институциите - щом това ни се полага - нека да питат".

"Сега източили парите, викат - това е политическа вендета. Към кое? Към заменките, които бяха направени по време на Тройната коалиция? Кой ги преследва тях? Не си спомням. Ние в ГЕРБ нито имаме съдии, нито имаме прокурори, а сме 10 г. партия. Изведнъж те казват - ГЕРБ трябва да бъде заличен - както заличиха СДС, за да остане вечната БСП... БКП - със същите хора. Но те толкова са си повярвали, че са се променили, че са различни - те не могат да се променят, щото по действията им си личи, че не са се променили", заяви Бойко Борисов.

"БСП не могат да се променят, защото по действията им личи, че не могат да се променят", посочи премиерът.
Премиерът заяви, че дошъл да говори за образование, защото: "от БСП разчитат на късата памет и нискообразованите хора".

Двойни учителските заплати обещава Борисов до края на мандата
Обновена

Двойни учителските заплати обещава Борисов до края на мандата

Учителската професия няма да бъде заменена, категоричен образователният министър

"Направихме хубави паркове, за да има къде БСП да се събират, а те ни връщат във времето на Тройната коалиция". Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на представянето на гражданския диалог на ГЕРБ.

Трябва да се направи така, че да не дойдат отново на власт, каза премиерът.

По думите му всеки един, виновен за сагата с апартаментите, си е подал оставката. "Къде са техните оставки, защо не ги слагат на масата, а чакат проверките на институциите", запита Борисов.

"Тези сега ни плашат, ама хич не ни е страх от тях. Като сгрешим, си понасяме грешките", каза Борисов.

Цветанов не знае защо президентът оценява нещо, на което трябва да отговаря

Цветанов не знае защо президентът оценява нещо, на което трябва да отговаря

Нека омразата да не е формулата на успеха, а прагматизма, пожела вторият в ГЕРБ

Той се похвали, че по време на правителството на ГЕРБ нямало нито една спряна европейски програма, но при управлението на БСП имало. "Те лъжата и манипулацията я издигат в основна предизборна платформа", каза Борисов по адрес на опозицията.

Тези, които говорят за корупция и какво щели да променят, направили само отсечката при Чирпан, заяви премиерът. Според него, ако отговорът трябвало да бъде с билбордове, на които да се опише коя магистрала е пусната и построена магистрала и по кое време. Ние няма да се сравняваме със социалистите, каза Борисов по адрес на опозицията.

Тоновете наркотици, които сме хванали не могат да ги преборят, а са тръгнали да се сравняват с нас, каза министър-председателят и допълни, че се амбицирал от твърденията на БСП и според него социалистите не могат да прикриват злобата си.