Бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева обмисля дали да се кандидатира за кмет на Столична община. Тя посочи това пред bTV.

"Имам предложение от хората да стана кмет на София, но не съм го обмисляла. За да оправя "Младост" и другите квартали на София, може и да се пробваме да се кандидатирам", посочи Иванчева.

Иначе според социолозите резултатът на Иванчева е феноменален, а тя - феномен на евровота тази година.

Припомняме, Иванчева се яви като нзависим кандидат на изборите за Европейски парламент у нас. Тоя получили подкрепата на около 1.5-2% от избирателите.

Резултатът ни е голям шамар за всички големи партии, отчете Иванчева

Резултатът ни е голям шамар за всички големи партии, отчете Иванчева

Според нея ниската избирателна активност се дължи на това, че хората не вярват на управляващите

"Този вот, който ми се даде, е 50% на хората, които не са намерили партия, за която да гласуват, а другите 50% са от тези, които вярват в нашата невинност и ни подкрепят", заяви Иванчева.

Относно задържането ѝ и обвиненията по ней адрес, тя коментира, че нейният адвокат Маркоски е изключително добър, както и неговият екип, но казусът бил адвокат Хаджигенов. Тя тълкува по делото срещу нея, че който и адвокат да е бил на първа инстанция, едва ли решението е щяло де бъде по-различно.

"Отпаднаха много от нещата срещу нас, съшити с бели конци. Остана да оборим твърдението, че някой от нас е искал подкуп", заяви Иванчева.

Всичко за изборите на Европейски парламент в България може да видите тук.

ГЕРБ доближава 7% разлика на БСП при 95% обработени протоколи
Обновена

ГЕРБ доближава 7% разлика на БСП при 95% обработени протоколи

БСП получават 24.24%, ДПС - 16.36%, ВМРО - 7.42%, ДБ - 6.24%