Атлантическият съвет на България приветства избраните вчера български евродепутати.

"Ние очакваме те да отстояват политиките, за които гласува европейска и евроатлантическа България", пишат от Атлантическия съвет на България (АСБ) в съобщение.

Според съвета победата на евровота у нас на партиите, които ясно заявили своите позиции за по-единен и проспериращ, по-силен и в отбранителната сфера Европейски съюз, било доказателство за утвърждаването на европейските и евроатлантическите демократични ценности в България.

ГЕРБ доближава 7% разлика на БСП при 95% обработени протоколи
Обновена

ГЕРБ доближава 7% разлика на БСП при 95% обработени протоколи

БСП получават 24.24%, ДПС - 16.36%, ВМРО - 7.42%, ДБ - 6.24%

Съветът констатира, че у нас на тези избори катастрофална загуба са претърпели онези партии и политици, които от години атакували европейската и евроатлантическата ориентация на страната, и които в кампанията си открито провокирали гражданите с твърдения заети от арсенала на хибридната война, която Руската федерация водила срещу България и ЕС.

Поражението на тези партии и политици било доказателство за демократичната зрялост на българското общество и за безсперспективността на всяка антиевропейска и антинатовска политика, категорични са от АСБ.

Сред избраните представители на България в ЕП имало и член-основател на АСБ, както и други политически фигури, чиито възгледи съвпадали с програмните идеи и позиции по външнополитически и вътрешнополитически въпроси на АСБ. Това било доказателство, че единствената правилна и разумна политика за България била евроатлантическата.

Всичко за изборите на Европейски парламент в България може да видите тук.

Габриел остави на Борисов да прави изводи, тя благодари

Габриел остави на Борисов да прави изводи, тя благодари

Тя напомни, че победата идва въпреки "невидимия опонент" на ГЕРБ