Конференция по проект "Какво знаем за МВР" ще се проведе днес от 9.00 часа в зала "Александър" на хотел "Радисън блу гранд".

Форумът е съвместна инициатива на Министерството на вътрешните работи, Институт "Отворено общество"-София и Фондация "Програма достъп до информация", съобщават от пресцентъра на МВР.

Министър Цветан Цветанов ще открие конференцията, на която са поканени да участват представители на дипломатически мисии и полицейски аташета, неправителствени организации, на парламентарните комисии по вътрешна сигурност и обществен ред, по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите, за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика, омбудсманът на Р България.

В рамките на форума ще се дискутират проблеми, свързани с необходимостта от надеждна обществена информация за дейността на МВР, типични казуси по Закона за достъп до обществена информация. Зам.-министър Веселин Вучков ще представи за първи път данни за общата численост на служителите на МВР и щатното им разпределение.