Председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов представи кандидатите за кметове на общини в Хасковска област, съобщават от партията. Той обясни, че кандидатът за кмет на областния център Добри Беливанов е добър и честен човек, който действително работи в полза на обществеността и има достатъчно добър административен опит.

Цветанов е убеден, че Беливанов ще получи широка обществена подкрепа и ще е бъдещият кмет на Хасково. Той щял да допринесе за новия облик на общината.

При избора на кандидат за кмет герберите се старали да намерят човек, който има много различен профил от сегашния градоначалник. Трябвало да бъде достъпен за хората, честен и с добър административен опит. Тези качества те намерили у сегашния областен управител, който напълно покривал критериите, обясни Цветанов.

При проведените социологическите проучвания е станало ясно, че Беливанов е един уважаван човек, приеман и уважаван от симпатизанти на различни политически сили.

Цветан Цветанов смята, че Добри Беливанов и Делян Добрев ще помогнат за икономическото развитие на региона. Беливанов щял да разчита на екип от млади и способни хора.

Силата на кандидатите за кметове на ГЕРБ била, че те работят за хората. Като пример Цветанов дава Димитровград, където Иво Димов е кандидат за кмет за втори мандат.

Цветанов го похвали, че бил успял да върне 12 млн. стари задължения на общината от предишен мандат. Освен това бил факт и новият облик на града. Той бил постигнат с реализацията на множество проекти на стойност над 40 млн. лева.

За кмет на Ивайловград герберите отново издигат Диана Овчарова. По време на нейния мандат били усвоени около 19 милиона лева по различни проекти. Парите били вложени в редица инфраструктурни проекти.

Сегашният кмет на Любимец Анастас Анастасов е кандидат за следващ мандат. В общината били усвоени над 23 млн. лева, с които били обновени детски градини, училища, пътища.

В Маджарово ГЕРБ ще подкрепи независимия кандидат и сегашен кмет на общината Милко Армутлиев. Цветанов коментира, че не вижда нищо лошо най-голямата политическа формация да подкрепи един кмет, когато е успешен.

ГЕРБ издига отново кандидатурата на Пейчо Стайков за кмет на Симеоновград. За кмет на Харманли се издига кандидатурата на Мария Киркова.

„Убеден съм, че с този силен отбор - с капитан областния ръководител на ГЕРБ Делян Добрев ще можем да положим максимални усилия за добър резултат", заключи Цветан Цветанов.