ГЕРБ са доволни от доклада на ЕК. Докладът е обективен, отчете на брифинг заместник-председателят на партията Цветан Цветанов и допълни, че няма нови препоръки.

Цветанов вижда добрата оценка в доклада на ЕК. Ясен знак е опцията през 2018 мониторингът да отпадне.

Той е доволен от констатациите за борбата с организираната престъпност. По думите на заместник-председателя на ГЕРБ постигната е сигурност, която е очаквана от европейските партньори.

Брюксел оценява конституционните промени за съдебната реформа и разделянето на ВСС на колегии. Ние сме доволни от доклада за страната ни, похвали се Цветанов. Според него трябва внимателно да се прочете доклада, особено оценката за политическата криза и работата на служебното правителство. От май месец за Брюксел у нас има стабилност и реформите са продължили, заяви вторият в ГЕРБ.

Затова и той настоява опозицията да прочете доклада, а не да пречи на работата на законодателния орган. Призовавам всички да работим заедно, изтъкна Цветанов.

Правителството е стабилно, констатира той и сподели, че управляващите нямат търпение да видят мотивите на опозицията за вота на недоверие.

Няма да се поддаваме на провокациите на БСП, закани се заместник-председателят на ГЕРБ. Той се извини на българските граждани за днешното поведение на червените депутати.

ЕК отчита напредък, но...

ЕК отчита напредък, но...

Комисията не може да заключи, че показателите са изпълнени в задоволителна степен

Нека да спорим по същество, по политики, настоя Цветан Цветанов. Три последователни пълни мандата на ГЕРБ, по думите му, са щели да спрат мониторинга на ЕК отдавна. Именно кабинетът "Орешарски" ни върна назад в наблюдението, убеден е Цветан Цветанов.