Във всяка една коалиция има едно определено напрежение. Това отговори заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на въпрос за атмосферата сред управляващите след последните реплики на Валери Симеонов и Бойко Борисов по повод втория лифт в Банско и плана за управление на парк "Пирин".

Цветан Цветанов обаче не се притеснява от това, а дори е оптимист за кабинета, стана ясно от коментара му в кулоарите на парламента.

По думите му напрежението е гаранция за стабилността за конструкцията на днешното управление, което има амбицията за пълен 4-годишен мандат.

Диалогът трябва да бъде водещ, категоричен е Цветанов. Той вярва, че диалогът ще бъде подобрен.

Вицепремиерът Томислав Дончев също е спокоен, стана ясно от коментарите му в парламента. Не напрежение, а търкания и разногласия имало в коалицията е позицията му.

"Би било подозрително, ако не е така", заяви Дончев и обясни, че даже щял да е притеснен, ако има пълно единомислие в кабинета.

Валери Симеонов има право на собствено мнение, има и правото да изразява позициите си. Според Дончев Валери Симеонов не клати кабинета.

По-късно след разговор по телефона с Валери Симеонов Цветанов увери журналистите в парламента, че правителството е стабилно, мнозинството също е стабилно и сплотено.

С Обединените патриоти работели много добре. Убеден съм, че всичко ще бъде наред, допълни Цветанов.

Според него обаче не било редно различните мнения да излизат в публичното пространство, тъй като партньорите можели помежду си да изяснят ситуацията.

"Някои колеги от други парламентарни групи ни казват, че сме станали малко като италианско семейство", пошегува се Цветанов.

Трябва да решим проблемите в Банско, наслагвани с години, коментира той. Валери Симеонов иска много бързо да бъдат решавани проблемите и може би затова малко се получи разминаване в позициите, смята председателят на ПГ на ГЕРБ.

По отношение на разногласията за концесията в Банско и парка "Пирин" Томислав Дончев изказа отново мнението си, че иска да се движим по правилата на закона.