Съвсем реалистично е на 4-ти май да има правителство. Това коментира Цветан Цветанов преди заседание на ПГ на ГЕРБ.

Днес ГЕРБ се подготвят за първия ден на народните представители в 44-тия парламент. "След утрешния ден ще започнем вече да говорим и за коалиционното споразумение. Днес само имахме разговори по телефона", увери Цветанов журналистите.

Правителство с края на ретроградния Меркурий очаква Сидеров

Правителство с края на ретроградния Меркурий очаква Сидеров

За 5-ти 6-ти май трябва да има готов кабинет

Той посочи, че първо на дневен ред е коалиционното споразумение, начинът, по който ще се взимат съответните решения, структурата на Министерски съвет и едва след това ще започнат разговори по персоналния състав.

На въпрос какво е предложението на ГЕРБ за квотите в МС, Цветанов обясни, че първо трябва да се подпише коалиционното споразумение и докато то не бъде готово не смята, че е коректно да го коментира.

Също толкова лаконичен и загадъчен остана Цветан Цветанов и на въпросите за това кой ще бъде председател на Народното събрание и дали той самият ще остане председател на ПГ на ГЕРБ. Цветанов увери, че медиите ще бъдат информирани при взето решение.

На въпрос какво лично той ще посъветва новите депутати от ГЕРБ, които са близо 50%, Цветанов отговори, че би искал да бъдат така отговорни както и предишните народни представители.

"ПГ на ГЕРБ винаги е имала достатъчно добра координация, единност, което и е давало възможност да отстоява принципните си позиции по време на дебати в българския парламент", посочи Цветан Цветанов.

Цвета Караянчева коментира въпроса с избора на председател на парламента от ГЕРБ. Очаква се той да бъде обявен след заседанието на парламентарната група.

Тя коментира, че заместник-председателя на 43-тия парламент Димитър Главчев е достоен кандидат, който има опит. Караянчева бе категорична, че той би се справил в тази си длъжност.