Председателят на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук поздрави Рая Назарян по повод избирането й за председател, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Ние подкрепяме Украйна в нейната справедлива кауза да отстоява правото си да избира своите собствени гаранции за сигурност и път на развитие, каза Назарян във видеоконферентния разговор със Стефанчук и посочи, че България е сред най-силните и активни поддръжници на евроатлантическата интеграция на Украйна.

От своя страна председателят на украинският парламент изрази надежда отличното сътрудничество между парламентите на двете страни да продължи да се развива и задълбочава и добави, че Украйна цени високи "високо всичко, което българският парламент направи".

Назарян изрази готовност страната ни да подкрепи приемането на Украйна в Европейския съюз и добави, че "българските парламентаристи да споделят своя опит от процеса на европейска интеграция и поздрави Украйна за значителния напредък в изпълнението на ключови реформи - впечатляващо постижение на фона на продължаващата пълномащабна военна агресия на Русия".

ИТН пуснаха Рая Назарян за шеф на парламента

ИТН пуснаха Рая Назарян за шеф на парламента

131 гласа получи номинацията