Американският посланик Джеймс Уорлик е отправил заплашителни реплики към Волен Сидеров, след като националистът му дал „сметката" за US базите у нас.
Това съобщи самият лидер на „Атака" в Народното събрание.

Волен Сидеров обясни, че САЩ използват четири български военни бази от 2006г. насам без да плащат нищо за това.
Експерти на „Атака" са изчислили, че за тези 5 години се е събрала сума в размер на 2 млрд. долара, която трябва да ни бъде заплатена като наем от американска страна.

Сидеров издебнал Уорлик от засада
Още...

По думите му той 2 години без резултат търсел посланик Уорлик, за да му даде „сметката", но по официалния ред това не било възможно.
Снощи обаче двамата случайно се засекли в столично заведение.

Сидеров връчил документа на дипломата и, по думите му, американецът реагирал „много нервно" - хвърлил папката на съседна маса и казал на Сидеров: „Аз ще Ви унищожа!". Лидерът на „Атака" посочи, че срещата е „надлежно документирана".

Външно: САЩ не дължат наем за военните бази
         Още

Националистът беше категоричен, че това е недопустимо поведение за посланика на най-мощната страна в света и призова Външно министерство трябва да се намеси и Джеймс Уорлик трябва да дойде в парламента, за да се извини.

Лидерът на „Атака" посочи, че ако българският посланик в САЩ заплаши така сенатор, ще отиде в затвора.

Той не пропусна и да отбележи, че към Уорлик има „аборигенско отношение" от страна на медии, политици и анализатори у нас, поради което той се държи като генерал-губернатор.

Сидеров заяви, че освен по отношение на поведението на дипломата и събирането на задълженията към България, ведомството на Николай Младенов трябва да се задейства и по отношение на самата информация за дейността в базите, използвани от САЩ.

Според националиста, не е невъзможно на тяхна територия да има ядрено или химическо оръжие, а освен това не е ясно какви са плановете за употребата им.

Волен Сидеров призова за подкрепа от всички политически сили и поиска охрана от НСО.