Доволни сме от проведените консултации, заяви след приключването на срещата с президента Георги Първанов председателят на парламентарната група на Коалиция за България Михаил Миков.

Припомняме, днес държавният глава започна консултации с парламентарно представените политически партии за сформиране на Централна избирателна комисия за предстоящите на 20 май избори за евродепутати.

Последователно Първанов ще се срещне с представители на Коалиция за България, НДСВ, ДПС, ОДС, ДСБ, БНС и Атака.

Ние благодарихме на президента за своевременните действия по насрочване и провеждане на изборите за евродепутат, допълни Миков.

Той изрази надежда, че кандидата, номиниран от Коалиция за България за председател на ЦИК - Светла Димитрова, ще бъде избран. Тя е добър специалист и има опит като участник в избирателни комисии, посочи Миков.

Председателят на парламентарната група на Коалиция за България отбеляза още, че се предвижда 25-членен състав на ЦИК, което е с 4 души повече, отколкото при последните президентски избори.

Увеличеният брой членове ще позволи на представителите на опозицията да участват с повече представители в ЦИК за изборите за евродепутати.