В момента БСП е в отчетно-изборна кампания, а отчети няма, има само избори. С такава критика излезе бившият председател на БСП Михаил Миков в студиото на БиТиВи. Според него в последните години се отбелязва голямо отстъпление от базови ценности на левицата, а ако БСП иска да бъде истинска лява, представителна на народа партия не може да бъде лидерска партия от типа на ГЕРБ и СДС.

Миков за пореден път разкритикува начина, по който лидерът Корнелия Нинова ръководи партията и конфликта й с Партията на европейските социалисти - ПЕС. По думите му с изключение на президентските избори "всичко останало е греда". Освен това и коалиционните партньори на БСП са били разпъдени и разгонени.

Янаки Стоилов: Няма ли демокрация в БСП, не може да искаме демокрация в държавата

Янаки Стоилов: Няма ли демокрация в БСП, не може да искаме демокрация в държавата

Крайното решение за Еврозоната трябва да се вземе чрез референдум, смята той

Според Михаил Миков самият пряк избор на лидер на партията залага тежки противоречия и това няма да повиши доверието нито в ръководството, нито в партията. А и до този момент никой не знае колко души ще избират лидер - "Това хвърля сянка на съмнение." По думите на Миков така БСП няма да стане по-силна организационно.

Въпросът, според Миков, не е персонален - дали ще бъде Нинова, Добрев, Миков, Драган или Петкан. Самият Миков категорично няма да участва в "това" - битката за лидер на партията.

Станишев: Завръщането на джедаите? Не, БСП е удобната опозиция

Станишев: Завръщането на джедаите? Не, БСП е удобната опозиция

Бившият лидер с предупреждение, че БСП няма да спечели и следващите избори

Михаил Миков категорично отрече бизнесменът Васил Божков да се е ползвал с политически чадър от страна на БСП. Въпреки това "има странни обстоятелства, при които институциите са бездействали", каза Миков.

"Странно е, че толкова много време е прилаган един режим, който сега се твърди, че противоречи на закона. Това също е въпрос на доказване. Едва когато процесът приключи, може да се произнасяме окончателно. Според Миков най-важното е да се осигури справедлив процес по отношение на Васил Божков.