В БСП силово се налагат еднолични решения. Това съобщи БНР, цитирайки лидера на европейските социалисти Сергей Станишев. Изказването му е по повод вчерашните думи на председателя на БСП Корнелия Нинова.

Припомняме, вчера тя заяви, че според нея Станишев не трябва да бъде в листата на БСП за предстоящия евровот.

С тенденцията, която се налага в партията за еднолични решения, които се налагат силово, вместо да има диалог, и обединяване с разединена команда трудно се печелят и допълнителни гласове, и избори като цяло, категоричен бе Станишев. Според него обаче има възможност за "поправителен" на предстоящото заседание на националния съвет. Думите му са по повод насрочения за 14 април партиен пленум, на който трябва да бъде определена листата на партията за европейските избори.

Елена Йончева - водач на листата на БСП на евровота
Обновена

Елена Йончева - водач на листата на БСП на евровота

95 са застанали зад Йончева, а 75 червени са подкрепили Сергей Станишев

Евродепутатът изрази мнение, че в момента няма дебат по важните за евроизборите теми.

"Всичко говори само за апартаменти. Когато има подозрение, че управляващите се облагодетелстват по този начин, това няма как да не предизвика възмущение, но има опасност темата за Европа изобщо да изчезне от тази кампания", опасява се той. Според него това може да отврати хората от изборите, а това ще е в полза на управляващите. Знаем машината на ГЕРБ, завърши той.

Нинова не иска Станишев в евролистата на БСП

Нинова не иска Станишев в евролистата на БСП

Имал си много задължения като президент на ПЕС